Het Ritme van de Seizoenen | Jaarcyclus

bg6

Geef je leven, loopbaan of bedrijf vorm vanuit de natuurlijke flow in deze jaarcyclus voor persoonlijke groei. Here we go! 

bg6

Het Ritme van de Seizoenen

Geef je leven, loopbaan of bedrijf vorm vanuit de natuurlijke flow in deze jaarcyclus voor persoonlijke groei. Here we go! 

Leven in het Ritme van de Seizoenen brengt je thuis bij jezelf.

In jou schuilt een diep verlangen om bij te dragen en te zijn wie je werkelijk bent. Om te leven vanuit een natuurlijke flow waar je je in thuis voelt.

Deze jaarcyclus voor persoonlijke en bedrijfs/organisatieontwikkeling is speciaal voor:

 • professionals, management en bestuurders in de zorg
 • psychologen met een eigen praktijk
 • coaches en trainers in loondienst of met een eigen bedrijf

Je hebt affiniteit met de natuur en wilt graag meer in lijn leven met het ritme van jouw eigen natuur. Omdat je merkt dat je je geleefd voelt door de waan van de dag. Te veel in actie en naar buiten gericht leven. Alsof het altijd lente of zomer zou kunnen zijn. En dat eist zijn tol: lichamelijk, mentaal en van je bezieling. Het voelt alsof je innerlijke bron van inspiratie en vitaliteit opgedroogd is.

In deze jaarcyclus herontdek je het natuurlijk ritme van herbronnen, actief bijdragen, oogsten, verwerken en om dan weer van vooraf aan te beginnen met herbronnen.

Leven en werken zoals het bedoeld is.

De dynamische balans van ogenschijnlijke tegenpolen herontdekken en waarderen:

Zijn en doen.
Rust en actie.
Intuïtie en cognitie.
Creativiteit en routine.
Focus en open mind.
Samen en op jezelf.
Omarmen en loslaten
......

BEWUSTZIJN
Misschien merk je dat je deze innerlijke kwaliteiten niet bewust in kunt zetten. Dat je teveel in actie bent en te weinig in de flow waar je werkelijk naar verlangt. Dat je het gevoel hebt dat alles wat je wilt bereiken veel energie kost. Of dat je niet meer weet wat je werkelijk wilt.

Je bent niet de enige. 

De jaarcyclus Het Ritme van de Seizoenen brengt je terug naar je bron van bezieling.

Leert je hoe je met deze natuurlijke stroom van het leven kunt samenwerken. Je ontdekt in de herfst wanneer en hoe je mag loslaten wat niet langer dient. Hoe je kunt 'winteren', oftewel de stilte en leegte kunt verdragen die zo essentieel is om op te laten komen hoe en waar je werkelijk jouw bijdrage kunt leveren. En wanneer de kiemen van jouw bijzonder eigen bijdrage opkomen in de lente ontdek je hoe je met veel minder hard werken in actie kunt komen. Zo kun je uitbundig en overvloedig jouw bijdrage aan de wereld brengen in de zomer. Waarna het zaad dat van nature gevormd wordt alle potentie in zich heeft voor en volgende cyclus van werkelijke groei. 

Leven in het Ritme van de Seizoenen

 • brengt je thuis bij jezelf. Doen wat goed voelt, door helemaal jezelf te zijn.
 • Begeleid je om richting te geven aan je leven, loopbaan en je bedirjf/organisatie.
 • je ontdekt jouw innerlijke bron van bezieling, vitaliteit en inspiratie
 • je leert hoe je kunt leven vanuit jouw eigen natuurlijk flow
 • En zo creëer jij een betere wereld -voor jezelf en voor anderen.

Meer moeiteloosheid, vervuld van energie en in jouw bijzonder eigen flow.

"Het zijn steeds kleine stapjes die ik zet. Ik neem moeilijke beslissingen met meer gemak, voel ik me er goed bij als ik niet met de grote stroom mee ga en doe wat ik echt zelf wil. En ik heb geleerd dat ik veel meer van kleine dingen geniet als ik mijn zintuigen en gevoel meer gebruik.
Van Nathalie leer ik op een heel ongedwongen manier mezelf te ontwikkelen – absoluut niet zweverig – door minder met mijn gedachten bezig te zijn en meer te doorvoelen. En ik leef meer in het NU."

"WIJ VORMEN EERST ONZE GEWOONTEN
EN DAN VORMEN ONZE GEWOONTEN ONS."

John Dryden

Terug naar de natuur.

Je houdt niet alleen van de natuur, jij bent als de natuur.
Net als ieder van ons. Alleen zijn we de verbinding soms een beetje kwijtgeraakt. Daar gaan we werk van maken. Aandacht en ruimte voor zowel rust als toegewijde actie. En samen met likeminded mensen verder groeien.

Bewust en rijk te leven vanuit wat er voor jou werkelijk toe doet. Eenvoudig groeien vanuit je essentie op een geheel natuurlijke manier. Zodat je een lekkere flow kunt leven en werken. Klinkt goed toch. Bijna te mooi om waar te zijn? 

Come join us!

in deze super voedende jaarcyclus waar we elkaar maandelijks live of online ontmoeten. Eenvoud, tijd voor jezelf en bezinning staan. centraal. Waarin je kalmte én de energie je innerlijke vuurtje kunt ervaren. En het ritme van de natuur jou een leidraad biedt om je mooiste leven vorm te geven.

 

Geef jezelf de tijd en aandacht om bewust en liefdevol regie te nemen over je leven. Want in de waan van de dag is het makkelijk om jezelf en wat er echt toe doet uit het oog te verliezen.

Ben je eraan toe om regie te nemen over je leven?

Krachtig in je eigen waarde te staan en jezelf verder te ontwikkelen
Moeiteloos het beste van jezelf naar buiten laten komen.
Persoonlijke ontwikkeling helemaal in sync met de werking van de natuur:
~ ontkiemen / lente
~ bloeien / zomer
~ oogsten / nazomer
~ loslaten / herfst
~ essentie /winter

basic balance

Het Ritme van de Seizoenen

 • 12 maandelijkse live & online sessies van +/- 2 uur.
  • Je ontdekt de natuurlijk flow van de levenscyclus. Groeien van binnenuit.

  • Je ontwikkelt je in een kleine groep van gelijkgestemden. You’ll love it!

  • Je ontvangt een geleide meditatie die je zenuwststelsel tot rust brengt, je mind en je hart opent en je bij jouw innerlijke bron van groei terug brengt.
   De meditaties zijn een combinatie van ademhaling, lichaamsbewustzijn, aandachttraining, positieve psychologie en afgestemd op het ritme van de seizoenen.

  • Je leert gewaar-zijn wat er in je omgaat, jezelf verruimen en je volle potentieel ontwikkelen. Waardoor je niet meer telkens terecht komt in dezelfde disfunctionele reacties en situaties, minder vastzit in je oude patronen en je jezelf niet langer beperkt tot wat je tot nu toe hebt ontwikkeld.

  • Je ontvangt een 12 met liefde en kennis vorm gegeven werkboeken gebundeld in een verzamelmap en 12 opnames van de maandelijkse meditaties. Het werkboek is o.a. gebaseerd op het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt.

  Zo kun je op eigen kracht een leven lang verder groeien in het ritme van de seizoenen. It’s all yours!

  N.B. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie en er is ook geen opdracht om thuis zelfstandig te mediteren. Dit mag natuurlijk wel als dat voor jou goed voelt.

bg3

Investering
Natuurlijk Leiderschap

Nieuwsgierigheid en een verlangen om in lijn met je werkelijke natuur te leven.
Aandacht en tijd voor jezelf
Je volgt Natuurlijk Leiderschap jaartraject voor €850,- excl btw.*

In de basis zijn de sessies op eerste vrijdag van de maand. Sommige bijeenkomsten schuiven echter een week op i.v.m. schoolvakanties

Vier live samenkomsten op een prachtige lokatie nabij Maastricht

  • maart - live Lente
  • juni - live Zomer
  • september - live Herfst
  • december - live Winter

Acht online samenkomsten vanuit huis, je werkplek of een andere plek waar je rust en ruimte ervaart

  • januari - online
  • februari - online
  • april - online
  • mei - online
  • juli  - online
  • augustus - zelfstandig*
  • oktober - online
  • november - online
 • in de maand augustus werk je zelfstandig aan je natuurlijk leiderschap. Je ontvangt de opname van de meditatie en het werkboek voor je persoonlijke groei. Daarbij kun je via mail je eventuele vragen stellen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de cyclus Het Ritme van de seizoenen?

Neem dan contact op en we bespreken telefonisch of deze cyclus aansluit bij jouw verlangen.

 

Winkelwagen
Scroll naar top