Kom terug thuis in jezelf & bloei op in het ritme van de seizoenen

bg6

Geef je leven, leiderschap of bedrijf vorm
vanuit de natuurlijke flow in deze jaarcyclus
voor persoonlijke groei. 

bg6

Kom terug thuis in jezelf & bloei op in het ritme van de seizoenen

Geef je leven, leiderschap of bedrijf vorm vanuit de natuurlijke flow in deze jaarcyclus voor persoonlijke groei. 

Leven in het Ritme van de Seizoenen brengt je thuis bij jezelf.

In jou schuilt een diep verlangen om bij te dragen en te zijn wie je werkelijk bent. Om te leven vanuit een natuurlijke flow waar je je in thuis voelt.

Deze jaarcyclus voor persoonlijke en bedrijfs/organisatieontwikkeling is speciaal voor:

 • professionals, management en bestuurders met affiniteit voor menselijkheid, coaching, bijdragen aan een gezonde wereld
 • psychologen met een eigen praktijk
 • coaches en trainers in loondienst of met een eigen bedrijf

Je hebt affiniteit met de natuur en wilt graag meer in lijn leven met het ritme van jouw eigen natuur. Omdat je merkt dat je je geleefd voelt door de waan van de dag. Te veel in actie en naar buiten gericht leven. Alsof het altijd lente of zomer zou kunnen zijn. En dat eist zijn tol: lichamelijk, mentaal en van je bezieling. Het voelt alsof je innerlijke bron van inspiratie en vitaliteit opgedroogd is.

In deze jaarcyclus herontdek je het natuurlijk ritme van herbronnen, actief bijdragen, oogsten, verwerken en om dan weer van vooraf aan te beginnen met herbronnen.

Leven en werken zoals het bedoeld is.

De dynamische balans van ogenschijnlijke tegenpolen herontdekken en waarderen:

Zijn en doen.
Rust en actie.
Intuïtie en cognitie.
Creativiteit en routine.
Focus en open mind.
Samen en op jezelf.
Omarmen en loslaten
......

BEWUSTZIJN
Misschien merk je dat je deze innerlijke kwaliteiten niet bewust in kunt zetten. Dat je teveel in actie bent en te weinig in de flow waar je werkelijk naar verlangt. Dat je het gevoel hebt dat alles wat je wilt bereiken veel energie kost. Of dat je niet meer weet wat je werkelijk wilt.

Je bent niet de enige. 

De jaarcyclus Het Ritme van de Seizoenen brengt je terug naar je bron van bezieling.

Leert je hoe je met deze natuurlijke stroom van het leven kunt samenwerken. Je ontdekt in de herfst wanneer en hoe je mag loslaten wat niet langer dient. Hoe je kunt 'winteren', oftewel de stilte en leegte kunt verdragen die zo essentieel is om op te laten komen hoe en waar je werkelijk jouw bijdrage kunt leveren. En wanneer de kiemen van jouw bijzonder eigen bijdrage opkomen in de lente ontdek je hoe je met veel minder hard werken in actie kunt komen. Zo kun je uitbundig en overvloedig jouw bijdrage aan de wereld brengen in de zomer. Waarna het zaad dat van nature gevormd wordt alle potentie in zich heeft voor en volgende cyclus van werkelijke groei. 

Leven in het Ritme van de Seizoenen

 • brengt je thuis bij jezelf. Doen wat goed voelt, door helemaal jezelf te zijn.
 • Begeleid je om richting te geven aan je leven, loopbaan en je bedirjf/organisatie.
 • je ontdekt jouw innerlijke bron van bezieling, vitaliteit en inspiratie
 • je leert hoe je kunt leven vanuit jouw eigen natuurlijk flow
 • En zo creëer jij een betere wereld -voor jezelf en voor anderen.

Meer moeiteloosheid, vervuld van energie en in jouw bijzonder eigen flow.

"Het zijn steeds kleine stapjes die ik zet. Ik neem moeilijke beslissingen met meer gemak, voel ik me er goed bij als ik niet met de grote stroom mee ga en doe wat ik echt zelf wil. En ik heb geleerd dat ik veel meer van kleine dingen geniet als ik mijn zintuigen en gevoel meer gebruik.
Van Nathalie leer ik op een heel ongedwongen manier mezelf te ontwikkelen – absoluut niet zweverig – door minder met mijn gedachten bezig te zijn en meer te doorvoelen. En ik leef meer in het NU."

"WIJ VORMEN EERST ONZE GEWOONTEN
EN DAN VORMEN ONZE GEWOONTEN ONS."

John Dryden

Terug naar de natuur.

Je houdt niet alleen van de natuur, je ervaart ook een verlangen om meer in lijn te leven met de ritmes die de natuur in zich heeft.
En in de loop der tijd ben je die verbinding kwijtgeraakt. Daar gaan we werk van maken. Aandacht en ruimte voor zowel rust als toegewijde actie. En samen met like-minded/hearted mensen verder groeien.

Helder weten en voelen waar het heen mag gaan. En eenvoudigweg met hele je har kiezen voor overgave aan het avontuur dat dit leven in zich heeft. Groeien vanuit je essentie op een geheel natuurlijke manier. Zodat je een lekkere flow kunt leven en werken. 

Jouw bijdrage is zo nodig

in deze super voedende jaarcyclus keer je terug naar een bedding waarin je je gevoed voelt. Rust, echte verbinding met jezelf, de ander en bezinning staan centraal. Waarin je de kalmte én de energie van je innerlijke vuurtje kunt ervaren. En het ritme van de natuur jou een leidraad biedt om je leven en werk vorm te geven van binnenuit. Of eigenlijk vorm te laten krijgen van binnenuit. Want wanneer je de verbinding met de energie van de natuur herstelt, dan zul je ontdekken dat jouw bijdrage vanuit meer moeiteloosheid naar buiten komt.

Betekenisvol en dienend leiderschap

Minder ego, meer eco.
Minder vanuit angst en tekort, meer vanuit vertrouwen en overgave.
Minder vanuit altijd meer doen en harder werken, meer vanuit een natuurlijke flow van actie én rust en reflectie.

Geef jezelf de tijd en aandacht om bewust en liefdevol regie te nemen over je leven. Want in de waan van de dag is het makkelijk om jezelf en wat er echt toe doet uit het oog te verliezen.

Ben je eraan toe om regie te nemen over je leven?

Krachtig in je eigen waarde te staan en jezelf verder te ontwikkelen
Moeiteloos het beste van jezelf naar buiten laten komen.
Persoonlijke ontwikkeling helemaal in sync met de werking van de natuur:
~ ontkiemen / lente
~ bloeien / zomer
~ oogsten en verwerken / herfst
~ loslaten en rust / winter

basic balance

Het Ritme van de Seizoenen

 • 12 maandelijkse live & online sessies van +/- 2 uur.
  • Je ontdekt de natuurlijk flow van de levenscyclus die je laat groeien van binnenuit.
  • Je ontwikkelt je in een kleine groep van gelijkgestemden. You’ll love it!
  • De geleide meditatie brengt je zenuwstelsel tot rust, opent je mind en je hart en neemt je mee terug naar je bij jouw essentie.
   De meditaties zijn een combinatie van ademhaling, lichaamsbewustzijn, aandachttraining, positieve psychologie en afgestemd op het ritme van de seizoenen.
  • Je leert gewaar-zijn wat er in je omgaat, jezelf verruimen en je volle potentieel ontwikkelen. Waardoor je niet meer telkens terecht komt in dezelfde disfunctionele reacties en situaties, minder vastzit in je oude patronen en je jezelf niet langer beperkt tot wat je tot nu toe hebt ontwikkeld.
  • Je kunt je leven lang verder groeien in het ritme van de seizoenen want je ontvangt 12 met liefde en kennis vorm gegeven werkboeken gebundeld in een verzamelmap en 12 opnames van de maandelijkse meditaties. Het werkboek is o.a. gebaseerd op het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt.

  It’s all yours!

  N.B. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie en er is ook geen opdracht om thuis zelfstandig te mediteren. Dit mag natuurlijk wel als dat voor jou goed voelt.

bg3

Investering
Natuurlijk Leiderschap

Nieuwsgierigheid en een verlangen om terug thuis te komen in je eigen natuur.
In je erk - en eigenlijk alle relaties die je aangaat - vanuit rust en ontspanning het verschil maken vanuit jouw bijzondere eigenheid.
Je volgt de cyclus Het Ritme van de Seizoenen jaartraject voor €850,- excl btw.*

In de basis zijn de sessies op eerste vrijdag van de maand. Sommige bijeenkomsten schuiven een week op i.v.m. schoolvakanties

Vier live samenkomsten op een prachtige lokatie nabij Maastricht

  • maart - live Lente
  • juni - live Zomer
  • september - live Herfst
  • december - live Winter

Acht online samenkomsten vanuit huis, je werkplek of een andere plek waar je rust en ruimte ervaart

  • januari - online
  • februari - online
  • april - online
  • mei - online
  • juli  - online
  • augustus - zelfstandig*
  • oktober - online
  • november - online
 • in de maand augustus werk je zelfstandig aan je natuurlijk leiderschap. Je ontvangt de opname van de meditatie en het werkboek voor je persoonlijke groei. Daarbij kun je via mail je eventuele vragen stellen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de cyclus Het Ritme van de seizoenen?

Neem dan contact op en we bespreken telefonisch of deze cyclus aansluit bij jouw verlangen.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven