Bezieling als kompas
Desire & DO

bg-dd

Herontdek rust, je innerlijke vuurtje en dat heerlijke gevoel van vrijheid. In dit individuele maatwerk traject hervind je je beste zelf en geven we jouw 'inner compass' vorm. Zo kun je bewust je leven leiden vanuit wat er voor jou écht toe doet.

bg-dd

Desire & Do

Herontdek rust, je innerlijke vuurtje en dat heerlijke gevoel van vrijheid. In dit individuele maatwerk traject hervind je je beste zelf en geven we jouw 'inner compass' vorm. Zo kun je bewust je leven leiden vanuit wat er voor jou écht toe doet.

Het geluk in jezelf

Het progamma Desire & Do is een individueel programma waarbij je leert hoe je van binnenuit regie kunt nemen over je leven, je loopbaan, je bedrijf of in de organisatie waar je leiding geeft.

Om een leven te leiden waarin je in lijn leeft met wat er voor jou echt toe doet en jij jouw bijdrage levert vanuit je beste, meest ontspannen zelf , is het van belang om bewust je patronen en routines te creëren. Dit kun je doen door je bewust te worden, stil te staan bij en in lijn te leven met jouw “Inner Being”.

In de 6 maanden van onze samenwerking geven we vorm aan jouw  Inner Compass. Je Inner Compass geeft je het vermogen om vanuit wie je werkelijk bent verder te blijven groeien en niet op auto-pilot in cirkels te blijven draaien. Trouw zijn en blijven aan je eigenheid. 

Dit programma is heel geschikt voor jou als je ernaar verlangt om je leven en werk bewust vorm te geven door helemaal jezelf te zijn. Op jouw voorwaarden leven vanuit een gevoel van rust en vrijheid. Vol vertrouwen energiek in je eigen kracht staan. Minder beïnvloed en geleefd worden door omstandigheden en context.

Je bent bij Bijzonder Eigen op je plek wanneer je niet alleen op zoek bent naar tricks en vaardigheden. Jij wilt doen wat er voor jou écht toe doet. En kijkt ernaar uit om hier zelf bewust regie over te kunnen nemen.

egbert

Egbert Veen

Directeur en ex-topsporter

"Ik ben onlangs begonnen, ook op mijn werk heel bewust mezelf te resetten voor een gesprek of vergadering door even te mediteren/bewust adem te halen. Heb veel aan je coaching gehad en pas het nog steeds toe."

Positieve psychologie & neurowetenschappen
De werking van je brein optimaliseren: voor gezondheid, diepgaande gevoelens van geluk en met impact het verschil kunnen maken.
Opstellen van je Inner Compass: je diepst verlangde gevoelens weten de weg.
De wijsheid van je lijf leren kennen.
Optimaal gebruik maken van de 4 intelligenties die je in je hebt: creatieve intelligentie, je sociaal-emotionele intelligentie, je intuïtieve / collectieve intelligentie en je cognitief intelligentie.

We maken geen uitvoerige plannen en doelen lijsten.

Je leert geen trucjes of kunstjes. Je werkt op jouw tempo en manier aan persoonlijke groei van binnen naar buiten.
We werken met kleine stapjes aan de verandering waar je naar verlangt. Zo leg je eenvoudig nieuwe patronen aan in je brein. In het hier en nu je eerstvolgende stap nemen met als focus: doen wat er echt toe doet waarbij je volledig kunt zijn wie je bent.
6 maanden persoonlijke begeleiding: d.m.v. individuele sessies, mail, telefonisch of WhatsApp. We zetten in wat bijdraagt aan jouw persoonlijke groei.

Duurzaam & circulair

Uitgangspunt is dat je het al kunt, alleen dat sommige situaties nog te uitdagend zijn om helemaal tot je recht te komen.
Creëren vanuit wat je wél wilt en jouw natural strengths om dit vorm te geven. In plaats van focussen op het oplossen van de klachten en problemen.
Je krijgt een werkboek waarmee je ook na onze samenwerking je kompas kunt her-ijken en de balans op kunt maken: organisch verder groeien.
Focus ligt op leven vanuit ‘what sparks joy’, je natural strengths, overvloed en innerlijke waarde.

Van nature ben je ‘eager’ om het beste uit jezelf te halen.

Om een bijdrage te leveren en een verschil te maken voor anderen; in je werk, je gezin, of je sociale netwerk is. Je bent een gever. En een go-getter.

Het issue is dat je te veel geeft. Te veel in de “aan”stand bent en vanuit de controle modus leeft. Je hebt de neiging om jezelf zo voorbij te lopen. Waardoor uiteindelijk toch niet het beste uit je komt.

Je voelt je geleefd door wat de omgeving van je wil, door je drijfveer voor waardering, goedkeuring of aanzien, door het onvermogen je eigen enthousiasme voor werk of interesses te begrenzen. Hetgeen ten koste is gegaan van je lekker in je vel voelen.

Gevolg: vol hoofd, denken in tekorten en wat mis kan gaan, afnemende energie, moeilijk kunnen ontspannen, je niet vrij en krachtig voelen om je leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt, gevoelens van tekortschieten, jezelf niet los kunnen maken van je werk/telefoon/twijfelzucht, niet goed voor je eigen gezondheid zorgen, vooral niet te veel willen voelen en ergens vervreemd zijn van je lichaam, regelmatig het gevoel hebben dat je vastzit, kijken naar anderen die het wel kunnen en daarmee jezelf nog minder waard voelen, terwijl je weet dat je meer in je mars hebt.

Leven vanuit je hart en je hoofd, in plaats van geleefd worden door je hoofd.

Je verlangt naar meer energie, uitspreken waar je voor staat, leven vanuit wat echt goed voelt, leren loslaten, meer rust, ontspanning en gewoon simpelweg genieten. Je wilt weer goed voor jezelf zorgen en je niet langer verliezen in de ander. Je wilt het beste uit jezelf halen en dan zonder jezelf uit te putten. Werken op een plek en met klanten die echt goed voelen. Waar je energie van krijgt en je zelfvertrouwen door groeit. Je wilt je lekker voelen over jezelf. Rust voelen en vrijheid. Want dat is voor jou ultiem: vrijheid en van betekenis zijn! Hoe heerlijk zou het zijn als je gewoon echt jezelf kunt zijn. Ongeacht wat een ander vindt, denkt en doet. Leven op jouw voorwaarden. Richting kunnen geven en moeiteloos kiezen om te doen wat goed voelt. En op die manier een bijdrage leveren. Aan jezelf, je medewerkers, klanten en collega's. Als partner, ouder of vriend(in) door simpelweg vanuit heelheid in het leven te staan.

nathalie bougie
wc

Methode

De door mij ontwikkelde BEmethode be | feel | reflect | do is richtinggevend voor jouw persoonlijke groei. Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de impact van mijn jarenlange expertise bij het begeleiden van betekenisvolle en wezenlijke persoonlijke groei en leiderschap. De methode kent een eenduidige opbouw en inhoud en biedt ruimte om te werken vanuit jouw natuurlijke proces zoals het zich in het moment ontwikkelt.

 • 1.
  Je maakt kennis met de werking van je autonome zenuwstelsel: essentieel om het beste uit jezelf te halen op een manier die goed voelt.

  De werking van het autonome zenuwstelsel is het fundament van jouw potentieel. Wanneer jij zorg draagt voor het functioneren van jouw autonome zenuwstelsel ben je in staat om optimaal te functioneren.  Innovatief, creatief, kalm en in liefdevolle verbinding met wat er echt doet. Je leert eenvoudige interventies om jezelf te shiften van stress naar flow.

 • 2.
  We creëren bewust aandacht voor ervaringen in je leven waar jij dankbaar voor bent.

  En we duiken in de bron van jouw diepst verlangde gevoelens. Dit brengt ons bij jouw Inner Compass dat helder richting geeft aan hoe jij je (werk)leven vorm kun geven met je natural strengths. Zo wil je dat je doelen en intenties aanvoelen als je ze bereikt. Zo wil je dat de reis ernaartoe aanvoelt.

 • 3.
  In kleine stapjes je denken en doen hernieuwen van binnenuit door middel van je Inner Compass.

  Je brein is gemaakt om te leren (hernieuwen) en te automatiseren (energie besparen). Veel van onze automatische en onbewuste patronen in denken en doen zijn al in onze kindertijd aangelegd. Je leert hoe je met jouw Inner Compass nieuwe routines creëert die voor je werken. Zo houd je energie over om organisch verder te groeien van binnenuit

Ervaringen

ANNE

vaktherapeut en ondernemer

"De persoonlijke benadering maakt dat ik me echt gezien heb gevoeld! Ik heb ook je betrokkenheid bij mijn verder ontwikkeling na afronding van onze samenwerking als super fijn ervaren."

Vera

Gezondheidszorgpsycholoog en ondernemer

"De andere werkvorm (interactief met innerlijk compas als duidelijk doel)... Prettige sfeer in jouw ruimte (geen kantoorgevoel) en voor mij een klik met jou als persoon. De combinatie met energetisch en vanuit diep voelen werken heeft zoveel gebracht. Ik vond de binding en extra contactmomenten gedurende het hele traject heel waardevol. Af en toe een reminder krijgen of aan het denken gezet worden...eerlijke spiegeling zonder oordeel te voelen."

Ervaringen

ANNE

vaktherapeut en ondernemer

"De persoonlijke benadering maakt dat ik me echt gezien heb gevoeld! Ik heb ook je betrokkenheid bij mijn verder ontwikkeling na afronding van onze samenwerking als super fijn ervaren."

Vera

Gezondheidszorgpsycholoog en ondernemer

"De andere werkvorm (interactief met innerlijk compas als duidelijk doel)... Prettige sfeer in jouw ruimte (geen kantoorgevoel) en voor mij een klik met jou als persoon. De combinatie met energetisch en vanuit diep voelen werken heeft zoveel gebracht. Ik vond de binding en extra contactmomenten gedurende het hele traject heel waardevol. Af en toe een reminder krijgen of aan het denken gezet worden...eerlijke spiegeling zonder oordeel te voelen."

Desire & Do

Jouw persoonlijke groeiproces is leidend. We plannen in onderling overleg 6 individuele sessies +/_1,5 tot 2 uur in de periode van 6 maanden. De gesprekken kunnen zowel face-to-face als via Skype/FaceTime plaatsvinden.

Jij reflecteert wekelijks op je proces en stuurt me hiervan je update. Je ontvangt mijn feedback die van toegevoegde waarde is voor jouw proces. 

Een keer per maand kun je aansluiten bij de Reflect & Intend sessie. Een vaststaand incheck moment vanuit je eigen woon- of werkplek. Een heerlijke safe space om te reflecteren op hoe je hebt geleefd en vanuit je bewuste intentie focus aan te brengen voor de weken erna. Deze cyclus is alleen toegankelijk voor deelnemers van een van de Bijzonder Eigen leergangen voor persoonlijk leiderschap. 

Verder kun je me te allen tijden mailen en je vragen voorleggen. 

Wanneer het essentieel is voor jouw bijzonder eigen groeiproces, plannen we extra reflectie sessies in die telefonisch of d.m.v. video bellen zullen plaatsvinden.  

We zetten in wat voor jou werkt! Je volgt een exclusief maatwerk traject en ik ben deze 6 maanden in dienst van jouw wezenlijke groei.

BONUS:
Audio-opnames om makkelijk en snel je staat van zijn te verbeteren. Door rechtstreeks je fysiologie te beïnvloeden verbeter je je lichamelijke toestand, je emotionele toestand en het uplift je het vermogen van je brein.

Doen wat er écht toe doet. En dat door helemaal jezelf te zijn.

Bijzonder Eigen legt het focus volledig op menselijke groei – health, happiness  & human potential. Groeien op je eigen manier. In je eigen tempo. Vanuit je eigen verlangen en je natural strengths. Alles wat we doen is dedicated maatwerk.

nathalie in gesprek
sfeer

Investering
Desire & Do

Financieel: €3500,- excl. 21% btw
Toewijding aan jezelf in aandacht en tijd.
Het is essentieel dat je tijd vrij maakt om buiten onze ontmoetingen aandachtig te werken aan het maken van de verandering waar je ten diepste naar verlangt
Bert-Jan

Bert-Jan Ter Hofte

Coach en Consultant bij Ter Hofte Transultancy and Executive Leadership

"Thuiskomen bij jezelf. Met een methode die echt aan de basis werkt van het menselijke besturingssysteem. Jij bent heel open en biedt veel veiligheid. Je brengt mensen echt thuis bij zichzelf."

Winkelwagen
Scroll naar boven