senjuti-kundu-JfolIjRnveY-unsplash

JE INNERLIJKE KIND

Ons jongetje dat staat voor je enthousiasme en levenslust. Het jongetje in zijn element zorgt ervoor dat je vuurtje aan is en blijft.

Het innerlijke meisje is ons voelen. Alle indrukken en alles wat er te voelen is – daar staat haar kwaliteit voor.

Daarbij zoekt dit deel van ons naar veiligheid verbondenheid en harmonie. Pure liefde in essentie. En zij is het element water.

Wanneer onze innerlijke kinderen van onze innerlijke volwassen schilden geen goede bedding krijgen (in relatie tot wat er in onze buitenwereld speelt) kan het innerlijk meisje overlopen, woest en wild stromen of juist bevriezen wanneer je je  gevoel altijd weg schuiven.

Het innerlijk jongetje kan allesverwoestend zijn met zijn vuurtje als het te groot is. Of je krijgt het koud, raakt opgebrand en je voelt je niet meer vitaal omdat zijn vuurtje zo klein is.

Ook kun je je uitgeblust voelen wanneer er veel te voelen is dat niet verwerkt wordt. Je enthousiasme en inzet (het vuurtje van het innerlijk jongetje) is geblust door het water dat overstroomt van je innerlijk meisje. Het kunnen letterlijk de tranen zijn die je voelt opwellen en niet meer kunt inhouden als je te lang en te ver bent gegaan zonder voor je innerlijke kinderen te zorgen.

De volwassen schilden ontwikkelen draagt enorm bij aan gezonde keuzes maken voor je innerlijke kinderen.

Wanneer je in je leven doet waar je innerlijke kinderen in thuis zijn, in een omgeving die voedend is, dan bloeien we op en kunnen we werkelijk bijdragen.

In de jaaropleiding Bezield Leiderschap leer je hoe je jouw innerlijke familie als kompas kunt inzetten in het vormgeven van je levenskeuzes en je (persoonlijk) leiderschap.

• We werken bewust met een-op-een sessies voor een diepgang in je ontwikkeling die in een training niet geboden kan worden

• Familie-opstellingen brengen zowel op lichamelijk, mentaal als energetisch vlak nieuwe mogelijkheden en perspectief.

• Door middel van lichaamswerk kun je oude stukken verwerken en ervaar je ruimte.

• In je werk met anderen biedt het model van de innerlijke familie een waardevolle manier voor samenwerking vanuit ieders kwaliteiten

• En boven al bieden we je een bedding van veiligheid en thuiskomen. Je mag er helemaal zijn zoals je bent.

Wil je eerst meer lezen over het werkmodel van de innerlijke familie dan is het boek MAAK KENNIS MET JE INNERLIJKE FAMILIE van Arienne Klijn een mooi begin om het beste uit jezelf én anderen te halen.

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet