HipstamaticPhoto-536426095.879883 2

STOP met plannen en goede voornemens voor 2018.

Ja echt waar. Stop met het maken van plannen en goede voornemens voor 2018 in December.

Plannen maken en vooruitkijken in december loopt niet synchroon met de energie van het seizoen. Dit is de periode van naar binnen keren en bezinnen. Van verbinden met de mensen die voor jou essentieel zijn en met jouw bijzonder eigen essentie. Van rust, rust, rust. Ruimte geven aan herstel en kracht opdoen om jouw nieuwe plannen eind januari concreet vorm te gaan geven.

Begin nu met ‘zijn’ in dit moment. Met terugblikken op het jaar 2017.
Wat heb je gedaan waar je dankbaar voor bent?
Wat heb je geleerd?
Wat voelde onwijs goed om te doen?
Wat sprankelde, borrelde, gaf rust, voelde liefdevol, en zo meer?
Waar ben je trots op?

Wij zijn zelf begonnen met alle dingen die goed voelden in 2017 op een leeg vel te schrijven. Om zo te zien wat we hebben gedaan dat echt goed voelde. Waar we dankbaar, trots, blij, gelukkig, liefdevol, vol vertrouwen, rustig, verbonden,…. van werden. Alles wat maakte dat we voelen dat we ervan tot leven komen!

Vandaar uit gaan we in de loop van januari langzaam zien wat we mee nemen naar 2018. Wat we willen doen, leren en ervaren. Hoe we kunnen blijven groeien. Zonder onszelf uit te putten.

Bij ons ziet dat er zo uit. Misschien is het ook voor jou, je geliefden en je vrienden leuk en inspirerend om te doen.

Ook als jullie de dag samen doorbrengen op 31 december. Leg ergens een vel neer en schrijf. Zo inspireer je ook elkaar. En je komt tot mooie gesprekken.

En lees je deze BLOG in januari: begin er dan gewoon nu nog mee. Of in eider ander moment dat het goed is voor jou om de balans op te maken!

 

Wat je in 2018 ook van plan bent om te doen. Maak in december en begin januari vooral tijd en ruimte om te ‘zijn’. En stel het denken en doen over 2018 nog lekker even uit. Hernieuwen vanuit jouw Bijzondere Eigenheid.

Ik wens je een heel mooie periode toe. En natuurlijk alvast een heerlijke oudjaar en een betekenisvol nieuw jaar.

You can grow, your own way.

 

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet