stilstaan

SEPTEMBER | Terugschakelen

STILSTAAN OM VERDER TE GROEIEN

Geld is niet het belangrijkste om een rijk leven te leiden. Jij gaat voor vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en wilt je verbonden voelen met wat je doet.
Daarom geef jij je leven, je loopbaan, bedrijf of organisatie vorm van binnen naar buiten. En in deze tijd van alsmaar sneller, meer-meer-meer en resultaat gericht sturen geven is dat niet altijd eenvoudig. 

Bewust stilstaan maakt het voor jou mogelijk om voeling te houden met wat er werkelijk toe doet. Om elke keer opnieuw weer nieuwe energie op te doen. En om -juist nu- de werkelijke vernieuwing waartoe je uitgenodigd wordt vorm te geven.

 

NATURE IS YOUR GUIDE
De maand september nodigt uit om naar binnen te keren en je te richten op wat je werkelijke wilt bijdragen. Omdat je je ertoe opgeroepen voelt. Omdat dit is wat je écht wilt doen!  Doe jouw werk in alle rust en met volledige aandacht. Zonder bezig te zijn gezien te willen worden. Het proces en resultaat zal dan van waarde zijn en je werkelijk gelukkig maken. Want wanneer je vorm geeft vanuit jouw essentie ben je in staat om een ‘meesterstuk’ voort te brengen. En dat zal door anderen gezien worden. 

WAARUIT BESTAAT JOUW MEESTERSCHAP?
Denk aan je kennis, je kunde, je gevoel, je ambities, je visie. 

  • Welke vaardigheden of vakkennis wil jij je nog graag eigen maken?
  • En wat zijn je plannen om hieraan te werken?
  • Wat is nodig om bescheiden te blijven?

 

LOSLATEN
Als je naar buiten kijkt dan zie je in alles terug dat er een einde is gekomen aan de tijd van groei. In de maand kun je jouw oogst van afgelopen jaar naar binnen halen.

Tegelijkertijd wordt je uitgenodigd om ‘nee’ te zeggen tegen datgene wat niet meer past. Je mag loslaten wat niet langer bijdraagt aan je werkelijk groei.

  • Welke activiteiten zijn niet meer passend?
  • Wat kun je hiervan oplossen en wat moet je accepteren dat er is? Voor nu in elk geval.

 

IDEEEN
Er zullen ook in deze maand allerlei nieuwe ideeen en mogelijkheden in je opkomen. Neem deze ideeën in je op. Schrijf ze op, maar handel er nog niet naar. De herfst is de periode waarin alles mag indalen. Net zoals de eikels die nu op de grond vallen, met de potentie om uit te groeien tot een volledig nieuwe boom. Het enige dat de aarde nu doet is ontvangen. En de eikel zal rustig blijven liggen, zonder naar buiten toe een groeibeweging maken. Dat is pas weer aan de orde in de lente.

Onderhoud het bestaande dat passend is. Werk hier met je volledige aandacht aan. En wees je ervan bewust wanneer je werkelijk in je element bent. Daar vind je jouw ruimte voor verder persoonlijke groei. En voor het creëren van een betekenisvol leven, bedrijf, organisatie of loopbaan. 

 

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet