varen blad opgerold

FEBRUARI | NIEUW, FRIS EN VOL BELOFTE

Gedurende de winter is jouw bezieling binnen in jou zichtbaar kunnen worden. Je hebt mogen loslaten wat je niet meer dient. En daardoor kun je de essentie met meer helderheid zien. Jouw bezieling duidelijk voor ogen hebben is van belang om in deze komende periode de juiste keuzes te maken. En de juiste actie te ondernemen.

Zo blijf je niet in rondjes draaien. Vanuit je bezieling neemt je innerlijke kracht toe en hoef je niet langer buiten jezelf te zoeken naar strategieën om je goed te voelen. Om aandachtig te leven. Om te durven kiezen voor wat jou echt gelukkig maakt.

Zelfverzekerd. Vrijheid. Energiek.  Met rust. Blij. Speels. Puur genot. Liefdevol. Flow. Meer aandacht.

En vanuit deze bezielde essentie zullen dit voorjaar weer andere vormen naar buiten komen.  De winter is ook de periode waarin je de benodigde kracht hebt kunnen opbouwen om vanuit jouw kern de buitenwereld vorm te geven. Vanuit deze hernieuwing dient zich nu het begin aan van een naar buiten gekeerde energie. De expansieperiode van het jaar dient zich aan vanaf februari en zal toenemen in energie tot de langste dag in juli.  Vanaf nu kan zichtbaar worden wat jij met liefde, tederheid en vanuit je oerkracht te geven hebt.

De lente is ontwaken. Openbarsten. Nieuw. Fris. Vol van belofte. Nieuwe projecten leiden waar je echt een bijdrage levert en die je energie geven. Staan in je leiderschap door jezelf volledig te laten zien en niet langer mee te laten voeren in de waan van de dag. Compleet met aandacht en rust werken aan doelen die er zo toe doen! Ten volste aanwezig zijn bij je geliefden én jezelf. Herontdekken en doen wat je écht gelukkig maakt. Met een ongelofelijk krachtige, liefdevolle tederheid en compassie. Een inspiratie zijn voor anderen om je heen om ook te kiezen voor wat er echt toe doet.  Een leven creëren dat eenvoudig is, zonder haast en altijd in de actiestand staan.  Vul maar aan. Waar verlang jij naar? Als je eigenlijk heel eerlijk naar jezelf luistert?

Wat naar buiten komt vanuit je kern is zeker nu nog kwetsbaar. Het kan daardoor makkelijk verstoord of zelfs vernietigd worden. Waardoor we geneigd zijn ons terug te trekken. In oude patronen. En dat wat we altijd al deden. Omdat het aangaan van de worsteling, het voelen van de onduidelijkheid en de onzekerheid van het nieuwe ,dat nog niet duidelijk vorm heeft, grootser lijkt dan je kunt dragen.

Daarom is het nodig om juist in deze periode je aandacht te richten op jouw worteling. Jouw stevigheid en innerlijke kracht. Vanuit een goede liefdevolle worteling kun je steviger groeien en zul je doorzetten en je innerlijke liefde voelen vanwaaruit jij iets groots en waardevols aan te wereld wilt toevoegen.

Ga dus in februari nog niet te snel over naar acties, to-do’s of meteen allerlei nieuwe ideeën in de buitenwereld vorm geven. Maar laat deze ideeën heerlijk voedend verder in jou wortelen. Je zult merken dat er zo vanzelf een krachtige energie vrij gaat komen die  zich een weg naar buiten wil baant. Je hoeft daar geen plan voor te bedenken.

Al  heeft jouw kiem nog nauwelijks vorm, het is net als het nog opgerolde blad van de varen of de bloemknoppen in de boom. Alles wat naar buiten zal komen is er al. Het komt op zijn eigen tempo en het neemt zijn eigen ruimte in. Dit hoeven en kunnen we niet sturen.

Waar we wel invloed op kunnen hebben zijn de omstandigheden waarin het “opgerolde blad”, jouw kiem,  zich kan ontvouwen. De omstandigheden zullen bijdragen hoe de boom, bloem en de gehele natuur mag groeien. Zorg daarom juist nu voor voedzame omstandigheden voor jezelf. In je denkwijze, in je rust en actie, je voeding, slaap en verbondenheid met anderen. En weet dat van binnenuit jouw groei vanzelf opkomt daar is geen structuur of plan voor nodig.

Dan zul je merken dat in februari jouw enthousiasme en vitaliteit verder gaat toenemen. Laat deze energie niet ongeremd los gaan en de regie van je leven overnemen. Het is belangrijk om te overzien en te doseren. Het gaat over niet te snel en niet te langzaam. Niet te hard en niet te zacht.

Ontwikkel geduld en vertrouwen in jezelf. Liefdevolle tederheid en compassie. En besef dat het vormgeven en hernieuwen altijd samen zal gaan met vallen en opstaan.

Zo leerde je kruipen, rollen, zitten, lopen,…… En nooit twijfelde je of het wel zou lukken. Je werd verdrietig, boos en soms misschien wel woest. Je bent gevallen, hebt je bezeerd en hield vol. Hoe je dit deed? Door niet na te denken of het klopte wat je aan het doen was. Maar door je intrinsieke natuurlijke verlangen en groei simpelweg te volgen zoals die van binnen uit naar  buiten kwam. Op jouw eigen tempo.

En je liet de moed niet zakken omdat je nichtje, vriendje of vriendinnetje wel al kon lopen. Jij deed het op jouw manier. Op jouw moment. En je had mensen om je heen die al zeker wisten dat je het zou kunnen. Die in je geloofden. Deze waardevolle personen – je mama, je papa, je opa, oma, de kinderleidster,… – waren er voor je. Ze daagden je uit. Ze juichten je toe. Ze stimuleerden je om net iets verder te gaan. En ze troosten je als je je bezeerd had.

En dat maakte het mogelijk voor jou om elke keer opnieuw terug te keren naar je innerlijke verlangen om te kruipen, te lopen, te fietsen, te studeren,….. En je talent te ontwikkelen.

En precies zo is het iedere keer opnieuw mogelijk om verder te groeien. Niet aan de hand van doelenlijstjes, deadlines en targets. Maar vanuit je verlangen. Met vallen en opstaan. Vanuit levenslust, liefde en vol van vertrouwen. Verdrietig, boos en vervuld van angst. Uitgedaagd, opgevangen, en getroost. Door mensen om je heen die weten en geloven dat het kan. Die je op de juiste manier uitdagen en prikkelen.

Dat is hoe we echt kunnen groeien. Een heel leven lang.

Want ware groei is een “inside job”.

Aandachtspunten voor februari:

  • Ken je ware bezieling. Voel wat je wilt. Waar je ten diepste naar verlangt. Dit is je kompas voor groei. In jouw bezieling vind je jouw “purpose” voor dit leven.
  • Besef dat groeien vallen en opstaan is. Geef niet op. Je zult blijven groeien.
  • Richt je aandacht op je worteling. Maak kleine stapjes in de richting van je verlangen.
  • Ben mild, liefdevol en teder voor jezelf. Zorg voor zachtheid in plaats van boosheid wanneer het niet lukt.
  • Omring je met mensen die liefdevol zijn. Krachtig maar wel vanuit zachtheid. Laat je niet bullyen of pushen naar je eerstvolgende stap. Die jou laten groeien op jouw eigen tempo en die er alle vertrouwen in hebben dat het je gaat lukken. Omdat ze weten dat het kan en ook hoe je jouw leven kunt vorm geven vanuit je potentieel. Mensen die zichzelf ook met zachtheid ontwikkelen en laten groeien vanuit hun innerlijke kracht. Mensen die zich nooit superieur opstellen ten opzichte van anderen, terwijl ze hun bijzonder eigen waarde terdege kennen. Net zoals ze zich ervan bewust zijn dat ook zij kwetsbaar zijn. En elke keer weer verder zullen groeien met vallen en opstaan.
  • Vergroot je zelfvertrouwen door bewust aandacht te hebben voor wat goed gaat en wat ontstaat. Wees trots! Op elke stap in het proces. Voel je moed en vier je groei.

Ik kijk ernaar uit om deze lente te zien wat jij beetje bij beetje naar buiten gaat brengen. Nieuw, fris en vol belofte! Bewust van je kwetsbaarheid en je bezieling.

Wat er echt ten diepste in je omgaat. En ik ben er voor jou als je op zoek bent naar een mentor die je met krachtige liefdevolle tederheid verder laat groeien dan waar je nu bent.

Ik weet dat het kan!

 

Nathalie

 

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet