vissen in het water

Keep it simple. Simpel toch?

POP gesprekken, met doelen SMART geformuleerd en “waar zie je je over 5 jaar?” dialogen. Ik onderging ze. En ik voerde de gesprekken met de medewerkers van mijn team. Nooit werd ik er echt warm van. Het miste de essentie en bleef te veel een hoofdzaak in plaats van een hartzaak. We praatten veel en stonden te weinig echt stil bij de wijsheid van ons lijf, van de energie die je kunt voelen als je in flow zit, wanneer je je hart en je talent volgt. Op de een of andere manier, gingen te veel van de mooie voornemens en de positieve energie in dergelijke gesprekken weer verloren in de waan van de dag.

Voor mij persoonlijk had het daardoor nooit de juiste impact. We misten de essentie en daarmee het vermogen voor werkelijke en wezenlijke groei. Ik geloof dat we echt groeien wanneer we weten waar we echt ten diepste naar verlangen en wat onze “natural strengths” zijn. En als we de rust nemen om écht stil te staan. Een geloof dat bewezen wordt in veel onderzoek in de positieve psychologie. En een geloof omdat ik het zelf heb ervaren.

Geen complexe, lange termijn visie plannen of doelstellingen. Maar groeien op een manier die lean en agile is. En die per definitie gaat werken, omdat het echt van jou is. Jij bent hier om te groeien. Dat is wat ik geloof. En dat is wat ik te doen heb: zelf groeien en laten groeien.

Toen ik deze manier van groeien ontdekte, ging er een wereld van groei en ontwikkeling voor me open!

Of het nu je loopbaan betreft, je eigen bedrijf, de klanten met wie je werkt, het team dat je aanstuurt, je werk/privé balans, de samenwerking met je klanten, het innovatie project dat je vorm geeft,……

Ik wil je wel waarschuwen dat er geen weg terug meer is, als je je verbindt met groeien van binnenuit. Persoonlijk beëindigde mijn dienstverband als psycholoog en leidinggevende.  Gaf mezelf de ruimte en vrijheid om opnieuw te ontdekken wat ik echt wil. Buiten alle kaders en taboes om. Om te doen wat ik echt wil! En te ervaren wat ik echt wil!

Zo ontstond Bijzonder Eigen. Dé plek waar ook anderen groeien van binnenuit. Stap voor stap. Vanuit wat ze echt willen. Intelligente daadkrachtige mensen. Organisaties van betekenis die begrijpen dat ze gevormd worden door hun menselijk kapitaal. En dat groei verder gaat dan alleen kennis en skills ontwikkelen.

Ben jij ook niet meer gelukkig met je leven zoals je het nu leeft? Heb dan de moed om stil te staan. En geef eerlijk antwoord op de volgende vragen. Het gaat je leven veranderen. Simpel en voorgoed!

  1. Hoe wil jij te ten diepste voelen? Vrij blij rustig liefdevol kalm. Oftewel: waar heb je nu echt behoefte aan?
  2. Welke beweging maak jij vandaag in deze richting? Keep it simple.
  3. Wanneer en hoe neem je de rust om jezelf helder te houden in de waan van de dag? Om je kompas van verlangen te blijven gebruiken op de weg die je gaat.
  4. Wie is er om je aan te moedigen om verder te groeien? Omring je met deze persoon(en).

Verder groeien?  LET’S GET CONNECTED and grow your own way.

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet