Het Zoete Geheim

Het Zoete Geheim van Rauwe Cacao

Een duik in de positieve effecten voor je gezondheid en welbevinden.

Naar mijn smaak is rauwe cacao niet alleen een hemelse traktatie voor de smaakpapillen, het herbergt ook een schat aan gezondheidsvoordelen. Behalve het ontspannende effect die de warmte van een beker gewone chocomelk geeft, krijg je vooral veel suikers binnen en weinig voeding. Rauwe cacao is echter een heerlijk voedingsbommetje dat kan bijdragen aan een betere gezondheid en welbevinden.

Laten we eens een diepere duik nemen in de positieve effecten van rauwe cacao en ontdekken dat het niet alleen goed smaakt, maar ook goed is voor je lichaam en geest.

  1. Rijk aan antioxidanten: Rauwe cacao is een krachtige bron van antioxidanten, zoals flavonoïden. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, die kunnen leiden tot celbeschadiging en veroudering. Door regelmatig rauwe cacao te drinken, geef je je lichaam fantastische voedingsbodem in de strijd tegen oxidatieve stress.
  2. Maakt gelukkig: Cacao bevat verschillende verbindingen die de hersenfunctie kunnen stimuleren. Een van deze verbindingen is flavanol, dat de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert en het leervermogen kan bevorderen. Daarnaast zitten in cacao onder andere de voorloper van je beloningshormoon dopamine én die van serotonine. Dit zijn de belangrijkste neurotransmitters in je lijf die bijdragen aan een goede stemming. Samen met de flavonoïden en polyfenolen hebben ze een positieve invloed op je brein en zenuwstelsel en creëren ze een fijn gevoel.
  3. Hartgezondheid: Onderzoek suggereert dat regelmatige consumptie van rauwe cacao gunstig kan zijn voor de gezondheid van het hart. De antioxidanten in cacao kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie. Daarnaast zou het eten van cacao bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de algehele cardiovasculaire gezondheid.
  4. Rijk aan mineralen: Rauwe cacao zit boordevol hoognodige mineralen, waaronder magnesium, ijzer, calcium. Magnesium is bijzonder belangrijk voor spierfunctie, zenuwgeleiding en een gezond hartritme en de voorraad magnesium wordt flink opgebruikt wanneer we druk-druk-druk zijn. Regelmatig cacao drinken kan daarom een heerlijke manier zijn om deze essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen.
  5. Milde energieboost: Cacao bevat cafeïne en theobromine. Dit zijn natuurlijke stimulerende stofjes die kunnen bijdragen aan een milde, langdurige energieboost. In tegenstelling tot de plotselinge piek en crash die vaak gepaard gaan met koffie, biedt cacao een stabielere bron van energie.

Al met al is rauwe cacao dus niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een bondgenoot voor je gezondheid en welbevinden. Met zijn rijke bron aan antioxidanten, hersenstimulerende eigenschappen, positieve effecten op de hartgezondheid, voedingsstoffen en natuurlijke energieboost, verdient rauwe cacao zeker een plekje in je dieet. Dus, geniet met een gerust hart van een stukje pure chocolade en omarm de voordelen die deze heerlijke superfood te bieden heeft.

Je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn.

 

Mijn bijzonder eigen recept
Misschien zul je echt wel even moeten wennen aan de smaak, aangezien deze in niets lijkt op die van chocomelk zoals je die misschien gewend bent. Ik deel hieronder mijn favoriete cacao recept met je. Wanneer je niet gewend bent aan de pure smaak van rauwe cacao- of daar niet zo van houdt – voeg dan gewoon minder cacao toe en geniet van de liefdevolle hart-openende drank!

Ingrediënten:

17-25 gram rauwe cacao
125 ml melk naar keuze. Ik neem het liefste havermelk en heb me laten vertellen dat amandelmelk ook erg lekker schijnt te zijn.
koek- & speculaaskruiden naar smaak
theelepeltje ongeraffineerde kokosolie
optioneel: eetlepel collageen

Voeg alles bij elkaar in een pannetje en heel rustig opwarmen zodat de cacao niet gaat koken. Blijven roeren met een garde zodat alle cacao rustig kan oplossen.
Als het een mooi glad geheel is schenk je het in je kopje. Ik houd er van om het zo te drinken, maar wil je het zoeten dan voeg je naar smaak een beetje rauwe (onbewerkte) suiker of agave siroop toe.

Neem een heerlijk moment voor jezelf.

Kijk, ruik en proef de cacao…….. slok voor slok……… op je gemak …

De warmte van je mok laat je autonome zenuwstelsel dat je veilig bent waardoor je net iets meer zult ontspannen en kunt bijkomen van de waan van de dag.

Wil je zelf de zoete weldaad van cacao ervaren?  Je vindt onze rauwe cacao hier

                                              

 

Hoe vind je onze allermooiste handgemaakte mok van het Duitse merk Eulenschnitt? Perfect voor jouw cacao moment. en je gelooft het niet: hij mag gewoon in de vaatwasser. 🙂

Het minimalistische design en de natuurlijke kleurnuances worden gecompleteerd door een prachtige blinddruk “CIAO KAKAO”. Dit is de kleinste variant uit de reeks perfect voor jouw eigen kop verwarmende en hart-openende cacao. En door de afmeting is deze mok ook perfect perfect voor je kinderen om hun cacao- of melkschuim, ook wel “kinderkoffie” genoemd, te drinken.

De mokken van Eulenschnitt laten de harten sneller kloppen van wie houdt van de eigenheid van klei en glazuur, want elke mok heeft zijn eigen unieke touch. De filosofie “Confetti voor de ziel” komt tot uiting in de liefde die in elk item zit. Eulenschnitt wil haar klanten voorzien van handige en tegelijkertijd mooie producten die een lange levensduur hebben en een alternatief bieden voor wegwerpartikelen. 

 

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet