IMG_20170514_102510_467_preview 2

Een mooiere combinatie kun je jezelf niet wensen | gastblog Chantal Poiesz

In de BEblog van Nathalie met de grondtoon van mei resoneert er veel.

“You should (begin to) care how you feel en ook het thema zichtbaar worden ken ik maar al te goed.

Wat als eerste in mij opkomt is de balans tussen ZIJN en DOEN. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn. Nieuwe dingen in de wereld te zetten en vorm te geven. Dan ben ik in mijn element. Maar daar kan ik ook in doorslaan en het is dan meestal mijn lichaam die me terugroept. Ho, stop. Even tijd om niks te doen.

Dat is dan niet altijd even makkelijk. Om gewoon te ZIJN.

En toch is dat net zo essentieel als doen. Als je energie alleen maar voorwaarts is, kan het zijn dat er geen bedding is voor wat je aan het doen bent. Is er geen bodem als het ware. Je beweging komt wellicht voort uit oude patronen, angsten of overtuigingen.

Ik heb ervaren dat het wezenlijk is te voelen en te ervaren van waaruit je beweging tot stand komt.

Op de momenten dat ik stil kan zijn. Rust kan nemen. Er gewoon kan zijn, ontstaat er heel veel. Ideeën, vormen, beelden. En door die eerst te laten landen, kunnen ze in de bedding de vorm krijgen die nodig is om het vervolgens neer te gaan zetten in de wereld. Om ermee zichtbaar te worden.

Als er niet eerst in vruchtbare bodem wordt gezaaid, kan het nooit echt tot wasdom komen. En de kans dat je dan nog harder gaat lopen, nog meer gaat doen, is erg groot.

Mijn coach zei ooit tegen mij: ‘Gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken” en op dat moment vond ik het maar een flauwe opmerking. Maar er zit zoveel gelaagdheid in die ene zin.

Voor alles is een tijd en de natuur is daar iedere keer weer zo’n mooi voorbeeld van. Het vraagt van ons te verduren en te vertragen. Om je af te vragen als je heel hard wilt gaan lopen of het daar al tijd voor is.

En als het dan eenmaal zo ver is, dan kun je ook met al je energie vooruit gaan! Net zoals de bomen in mei,  in enkele dagen weer volop in bloei staan. En de natuur gedurende de zomer tot wasdom komt, zodat je in augustus kunt oogsten.

Neem de tijd om na te voelen wat er klopt voor jou en vanuit waar je beweging naar voren komt. Waarom je iets aan het DOEN bent. En vind de balans met het ZIJN. Een mooiere combinatie kun je jezelf niet wensen.

Geniet van de lente!

Chantal Poeisz
what’s your challenge
www.whatsyourchallenge.nl

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet