people-2587440_1920

4 februari de lente hangt in de lucht.

LENTE 4 februari | het begin van naar buiten gerichte energie

Gedurende de winter is jouw bezieling binnen in jou krachtiger geworden. Je hebt mogen los laten wat je niet meer dient. Je essentie heeft zich kunnen verhelderen. En vanuit deze essentie zullen dit voorjaar weer andere vormen worden voortgebracht.
De winter is ook de periode waarin je de benodigde kracht hebt kunnen opbouwen om vanuit jouw kern de buitenwereld vorm te geven. Vanuit deze hernieuwing dient zich nu het begin aan van een naar buiten gekeerde energie. De expansieperiode van het jaar begint vanaf februari en zal toenemen aan energie tot de langste dag in juli.  Vanaf nu gaat zichtbaar worden wat jij met liefde, tederheid en vanuit je oerkracht te geven hebt.

 

De lente is ontwaken. Openbarsten. Nieuw. Fris. Vol van belofte.

En tegelijkertijd is het ook een worsteling. Wat naar buiten komt vanuit je kern is zeker nu nog kwetsbaar. Het kan daardoor makkelijk verstoord of zelfs vernietigd worden. Waardoor we geneigd zijn ons terug te trekken. In oude patronen. En dat wat we altijd al deden.

Omdat het aangaan van de worsteling.

Het voelen van de pijn en de angst.

Grootser lijkt dan je kunt dragen.

Daarom is het nodig om juist in deze periode je aandacht te richten op jouw worteling. Jouw stevigheid en innerlijke kracht. Vanuit een goede liefdevolle worteling kun je steviger groeien en zul je doorzetten en je innerlijke liefde voelen vanwaaruit jij iets groots en waardevols aan te wereld wilt toevoegen.

Ga dus niet te snel over naar acties, to-do’s en meteen allerlei nieuwe ideeën vorm geven. Maar laat deze ideeën verder in jou wortelen.

Ontwikkel je vertrouwen in jezelf. Geduld. Liefdevolle tederheid en compassie.

En besef dat het vormgeven en hernieuwen altijd samen zal gaan met vallen en opstaan.

Zo leerde je kruipen, rollen, zitten, lopen,…… En nooit twijfelde je of het wel zou lukken. Je werd verdrietig, boos en soms misschien wel woest. Je bent gevallen, hebt je bezeerd en hield vol.

Hoe je dit deed? Door niet na te denken of het klopte wat je aan het doen was. Maar door je intrinsieke verlangen te volgen. Op jouw eigen tempo. En je liet de moed niet zakken omdat je nichtje, vriendje of vriendinnetje wel al kon lopen. Jij deed het op jouw manier. Op jouw moment. En ja je had supporters die in je geloofde. Er was niemand die twijfelde dat je het zou leren. En jouw lieve supporters – je mama, je papa, je opa, oma, de kinderleidster,… – ze waren er voor je. Ze daagden je uit. Ze juichten je toe. Ze stimuleerden je om net iets verder te gaan. En ze troosten je als je je bezeerd had.

En dat maakt het mogelijk voor jou om elke keer opnieuw terug te keren naar je innerlijke verlangen om te kruipen, te lopen, te fietsen, te studeren,….. En je talent te ontwikkelen.

 

En precies zo is het ieder jaar opnieuw mogelijk om verder te groeien.

Niet aan de hand van doelenlijstjes, deadlines en targets.

Maar vanuit je verlangen.

Met vallen en opstaan.

Vanuit levenslust, liefde en vol van vertrouwen.

Verdrietig, boos en vervuld van angst.

Uitgedaagd, opgevangen, en getroost.

Dat is hoe we echt kunnen groeien.

Een heel leven lang.

 

Want ware groei is een “inside job”.

  1. Ken je ware bezieling. Voel wat je wilt. Waar je ten diepste naar verlangt. Dit is je kompas voor groei. In jouw bezieling vind je jouw “purpose” voor dit leven.
  2. Richt je aandacht op je worteling. Maak kleine stapjes in de richting van je verlangen. Het proces is er een van vallen en opstaan en om op te staan is verbinding met je verlangen hetgeen “that keept you going”. Vergroot je zelfvertrouwen door bewust aandacht te hebben voor wat goed gaat en wat ontstaat.
  3. Besef dat groeien vallen en opstaan is. Geef niet op. Je zult blijven groeien.
  4. Ben mild, liefdevol en teder voor jezelf. Zorg voor zachtheid in plaats van boosheid wanneer het niet lukt.
  5. Omring je met mensen die liefdevol zijn. Krachtig maar wel vanuit zachtheid. Laat je niet bullyen naar je eerstvolgende stap. Mensen die zichzelf ook ontwikkelen en laten groeien vanuit hun innerlijke kracht. Mensen die zich nooit superieur opstellen ten opzichte van anderen, terwijl ze hun bijzonder eigen waarde terdege kennen. Net zoals ze zich ervan bewust zijn dat ook zij kwetsbaar zijn. En elke keer weer verder zullen groeien met vallen en opstaan.
  6. Wees trots! Op elke stap in het proces. Voel je moed en vier je groei.

Ik kijk ernaar uit om deze lente te zien wat jij beetje bij beetje naar buiten gaat brengen. Nieuw, fris en vol belofte! Bewust van je kwetsbaarheid en je bezieling.   

 

 

0 Shares

Nathalie Bougie

Drs in Gezondheidswetenschappen & in Psychologie | Senior Coach voor persoonlijk leiderschap | Doen wat er écht toe doet.
Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet