Bijzonder Eigen –  is dé plek voor ervaren en daadkrachtige leiders, ondernemers, professionals én organisaties van betekenis. Mensen die het klappen van de zweep kennen, weten wat ze willen en zichzelf als mens en in hun leiderschap verder willen ontwikkelen.  Van betekenis zijn, op hun eigen manier. Van binnenuit, met bezieling doen wat ze doen. En zo ook anderen weer in beweging te brengen om verder te groeien vanuit hun talent en passie.

Het leven nodigt je uit om verder te groeien.  Bezieling brengt ook jou weer verder in je wezenlijke groei!

Vanaf de dag dat je geboren wordt valt er enorm veel te ontdekken en te leren. Groei en verandering gaan vanzelf. Van rollen, naar kruipen, zitten en dan lopen. Je leert verbindingen te leggen: als ik mijn glas op zijn kop houd, valt het sap op de grond. Als ik iets goeds doe, krijg ik aandacht. En zo ontwikkelen we patronen: als-dan. Oorzaak-gevolg. Als je nog klein bent is er genoeg tijd om lekker te spelen en alleen te “presteren” op jouw voorwaarden. Wat je doet, doe je omdat het goed voelt. In dat moment.

Al vroeg in je leven gaat presteren echter meer en meer de boventoon voeren. School leert je streven naar resultaten en je ontwikkelt je denk- en daadkracht. Belangrijk en waardevol, maar er schuilt ook een addertje onder het groene gras. Jouw hersenen creëren patronen, zodat jij zo optimaal mogelijk kunt functioneren in het nastreven resultaten. Op de automatische piloot ga jij jouw ogenschijnlijke doel achterna. Maar het trekt je leeg, vermindert je denk- en daadkracht en is uiteindelijk onbevredigend wanneer je vastzit in de eindeloze cirkel van voortdurend AAN staan en streven naar beter, meer en sneller.

Hoe kan het dat daadkrachtige intelligente mensen zoals jij, niet het leven leiden waar ze ten diepste van houden?``

Je bent op een punt aangekomen dat je behoefte hebt om een andere manier van leven te ontwikkelen en toe te voegen aan het leven dat je leidt. Een punt waarop de patronen die je ontwikkeld hebt en de mate waarin jij streeft naar succes niet meer lekker voelen. Je merkt dat “iets” anders nodig is om verder te komen. Meer vanuit rust, ruimte en vrijheid. Minder geleefd, en voortdurend opgeslokt worden door de waan van de dag. Met impact in dit moment maar ook gericht op veranderingen die er op de lange termijn toe doen. Leiderschap van binnenuit. Het is nodig om uit de stroom van alledag te stappen en tijd te maken om jezelf verder te leren kennen, te koesteren en te voeden. Om van een afstand te overzien wat er is en vanuit helderheid weer krachtige keuzes te maken over hoe jij verder gaat. Je kompas herijken, dat is het als het ware.

Bezield Leiderschap gaat om het maken en houden van verbinding met de dingen die essentieel zijn in jouw leven. Om op jouw manier te gaan voor dat waar jij goed in bent vanuit wat er voor jou écht toe doet. Tijd maken om simpelweg te ‘zijn’, te bezinnen en te genieten van het moment. Dit brengt je naar grotere hoogtes. Het houd je creatief en innovatief. Het schept de mogelijkheid om jezelf te verruimen. Met aandacht voor betekenis, geef jij vorm aan leiderschap van betekenis.

Bijzonder Eigen is er voor leiders van betekenis:

Die de koers van hun organisatie opnieuw willen bepalen  |  Die op zoek zijn naar richting binnen hun loopbaan  |  Die vanuit zingeving en betekenis willen werken, ondernemen of aansturen  |  Die een betekenisvol leven willen leiden, met doelen en ambities die er echt toe doen