Bijzonder Eigen –  is ontstaan vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar een betekenisvol leven. Als registerpsycholoog NIP en senior coach richt ik me al jaren op het vergroten van high performance en levensgeluk. Dankzij mijn eigen ontwikkeling doe ik dat inmiddels met bezield leiderschap als way-of-life en bezieling als why-of-life. Vanuit het geloof dat bezieling als kompas levens, bedrijven en organisaties creëert waarin betekenis en geluk de basis vormen voor succes, nu en in de toekomst.

De zoektocht naar een betekenisvol leven

Mei 2014. Ik herinner het me nog goed. We lopen met zijn vieren naar school. Mijn nieuwsgierige dochter van 7, mijn wijze zoon van 5 en onze vrolijke jongste die nog net geen 4 is. Hij mag voor het eerst gaan oefenen. Ik breng hem naar de klas, naar zijn eigen plekje. Hij heeft er zin in en na een dikke knuffel loop ik alleen terug naar huis.

Ik voel ruimte. Letterlijk, alsof ik meer lucht krijg. De laatste zeven jaren waren tropenjaren, met drie jonge kinderen en een man die veel onregelmatige uren maakt als arts. De overstap van mijn functie als psycholoog en leidinggevende in loondienst, naar coachend psycholoog in mijn eigen goedlopende praktijk heeft op alle fronten veranderingen met zich meegebracht. Vrienden zie ik veel te weinig en de rust om meer te lezen dan een paar bladzijdes uit een magazine heb ik allang niet meer. Om er nog iets van een hobby op na te houden, sta ik menig avond (en nacht) mooie brocante kasten, tafels en bedden op te knappen.

Ik heb voortdurend onrust in mijn lijf en meen dat er altijd nog wel iets moet gebeuren. Ik voel me star en in een voortdurende doe-stand. Ver verwijderd van iets dat ook maar in de buurt komt van hoe ik me zou willen voelen. Ver verwijderd van hoe ik als mens zou willen zijn. Ik ben moe en verlang naar een andere manier van leven. Hoe ik het dan wel wil? Dat weet ik dan nog niet precies.

Als ik nu terugkijk, dan zie ik dat die tropenjaren het toppunt zijn geweest van een leven dat tot dan toe veelal bestond uit presteren. Dat het me voor de wind ging, hing voor een groot deel samen met de manier waarop ik naar de wereld kijk. Met de verwachtingen die ik heb. De eisen die ik stel. De doelen die ik mezelf voorhoud. Als er een uitdaging op mijn pad komt, moet ik hem nemen. Zonder nadenken jaag ik het na. En zodra ik het ene doel bereik, voel ik meteen de druk van de volgende prestatie die ik moet leveren. Mijn kijk op de wereld vormt mijn beleving van de realiteit en creëert mijn toekomst. Alleen besef ik dat pas later in mijn leven…

Hoe wil ik me voelen? Deze vraag is fundamenteel en leidend geworden in mijn methode en in mijn leven. Ik heb er persoonlijk voor gekozen om de moed te hebben om te vertrouwen in de keuzes voor een leven en bedrijf zoals dat echt bij mij past. Nieuwsgierigheid, mijn geloof dat ‘het mogelijk is’ en een intrinsiek verlangen om alles uit het leven te halen, heeft mij steeds verder laten groeien. En nu kan ik volmondig zeggen dat wat ik nu doe echt goed voelt. Waar ik voor ga past helemaal bij wie ik ben en hoe ik me wil voelen. En ik weet dat ook jij dit kunt: leiding en regie nemen over jouw leven. Bewust patronen creëren die zorgen voor de balans waar je naar verlangt. Gaan voor betekenis en succes: met bezieling als kompas en geluk en high performance als gevolg.

Dus vertel, hoe wij jíj je voelen?

BIJZONDER EIGEN inspireert, coacht en begeleidt ondernemers, leiders , professionals en organisaties in betekenisvol leven en  werken. Bezield Leiderschap als way-of-life. Vanuit het geloof dat bezieling als kompas levens, bedrijven en (netwerk)organisaties creëert waarin vreugde, betekenis en welbevinden de basis vormen voor succes.  Succesvol in het moment en voor de toekomst.

Nathalie Bougie  is lid van het:

nip_logo_corp_rgb