Mindful Moments

 

Momenten van rust & bezinning om jezelf als mens en leider te ontwikkelen

Jij bent een ervaren ondernemer, executive of professionals die het klappen van de zweep kent. Je weet en hebt misschien al ervaren dat rust essentieel is om jezelf als mens en als leider te ontwikkelen. Als life-designer heb jij ook ervaren wat het is om successen te boeken vanuit wat er voor jou echt toe doet.

Om op koers te blijven en verbinding te houden met je binnenwereld, wil je rust en meditatie als vast moment inbouwen in jouw leven. Je hebt de behoefte om te verstillen en verbinden: met jezelf en met gelijkgestemden. Door meer in lijn met energie van de natuur te leven, groeien en ontwikkelen, wil jij je verder verdiepen in jouw proces. De Mindful Moments zijn er om te zorgen dat jij ‘in charge’ blijft van het (werk)leven waar jij ten diepste van houdt.

Happiness is not something readymade. It comes from your own actions

– Dalai lama

Wat kun je verwachten?

We komen tien keer per jaar samen met een groep van gelijkgestemde ondernemers, executives en professionals, op de eerste maandag van de maand. Allereerst kijken we terug op je ontdekkingen in de voorgaande maand. Vervolgens krijg je een meditatie die je potentieel verruimt. Die zowel zorg draagt voor actieve recovery van al jouw inspanningen, als voor de ontwikkeling van jouw persoonlijke identiteit. De meditaties zijn een combinatie van ademhaling, lichaamsbewustzijn, aandachttraining, positieve psychologie en andere kennis en wijsheid die tot mijn expertise behoort. Aan het einde van onze sessie ontvang je een gerichte bezinningsoefening gerelateerd aan het seizoen, waar je de komende maand mee aan de slag kunt.

Je ontvangt twee individuele coachingssessies met Nathalie Bougie.

Je krijgt per mail de opname van de meditatie en de gerichte bezinningsoefening gerelateerd aan het seizoen. Hier werk je op jouw eigen manier aan in de opgevolgde maand. 

Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie. Nieuwsgierigheid, openheid, een verlangen om je onbewuste patronen te onderzoeken en daadwerkelijke groei na te streven zijn echter wel essentieel. De bijeenkomsten zijn geïnspireerd op het boek “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” van Jaap Voigt.

 

Wat brengen de Mindful Moments je?

Het doel van onze gezamenlijke sessies is om (te leren om) bewust te zijn van wat er in je omgaat, om zo jezelf te verruimen en je volle potentieel te ontwikkelen. De meditaties en oefeningen leren je om getuige te zijn van hetgeen zich in je belevingswereld afspeelt, zónder reflexmatig op de automatische piloot te reageren. Dit biedt jou de mogelijkheid om te reflecteren op bestaande patronen en structuren en zo de mogelijkheden in je leven te verruimen. Daarbij dragen deze bijeenkomsten bij aan het actieve herstel van je fysiologische systeem. Dit is de basis waarop je jouw persoonlijke identiteit bouwt. Je fysiologie is van invloed op je emoties, gevoelens, gedachten en je handelen. Het vormt de basis voor leven in verbinding met je bezieling én voor de resultaten die je in dit leven bereikt. Als je met succes wilt doen wat écht goed voelt, is een goede werking van het autonome zenuwstelsel essentieel. Verder versterkt gezamenlijk mediteren de aanwezige energie. Verbondenheid met anderen heeft een bewezen positieve invloed op je algehele welbevinden.

Jaarcyclus van Mindful Moments

  • 10 bijeenkomsten van twee uur in een groep van max. 8-10 deelnemers. Je kunt ook kiezen om een cyclus van 5 maanden te volgen.
  • elke eerste maandag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van 10:00-12:00.
  • Je kunt op elk moment beginnen en instappen in de cyclus.
  • Indien je niet in de gelegenheid bent om fysiek aan te sluiten, kun je de middels de opname toch de meditatie doen. Ook ontvang je de seizoensgerichte bezinningsoefening per mail. 
  • Voorafgaand hebben we telefonisch contact om te bespreken of deze cyclus aansluit bij jouw behoeften. 

LET OP:
Voordat je begint aan deze cyclus is het super belangrijk dat je aanvoelt dat het hier over wezenlijke groei gaat. We keren naar binnen en werken aan het fundament van het leven waar jij ten diepste van houdt. Op een manier die zowel licht en liefdevol, als intens en vernieuwend is.

Deze coach cyclus is bij uitstek geschikt voor daadkrachtige denkers en doeners die verlangen om op een geheel eigen wijze te leren, groeien en werken. Het gaat over het proces van tijd geven, laten ontvouwen, vertrouwen en zijn. Een prachtig proces dat dicht bij de natuur staat zoals ook deze zich ontvouwt, tot wasdom komt, ten volste bloeit en laat afsterven wat niet langer wezenlijk is.

N.B. Mindful Moments coachen je in jouw persoonlijkheidsontwikkeling, maar niet therapeutisch inzake psychische klachten.

We beginnen met een telefonische kennismaking. In deze kennismaking bespreken we jouw verlangen en reden om te kiezen voor de Mindful Moments. Jij kunt dan alle vragen stellen die je hebt en we bespreken of dit traject je brengt waar jij naar verlangt.

Meld je aan via het formulier voor een kennismaking.  Na ontvangst van je mail neem ik op korte termijn contact met je op.

P.S. Ik reageer niet elke dag op mijn mail. Ik leef aandachtig en geniet regelmatig van stilte, rust en de “offline” wereld.