Bezield Leiderschap

Het roer gaat nu écht om: dit wordt het jaar waarin jij de leiding neemt over de groei die je wilt maken in jouw leven. En vanuit verbinding met je bezieling anderen de mogelijkheid om verder te groeien. Veilig, menselijk en tegelijkertijd gedreven en gepassioneerd.  Dit curriculum omvat een uitzonderlijke combinatie van opleiding en coaching. Maatwerk, dus merendeels individueel. Met de mogelijkheid om maandelijks te verbinden met de groep en te groeien in het ritme van het seizoen. Gemaakt voor leiders van betekenis.

Stress, drukte, besluiteloosheid en een overdaad aan werk: het is een greep van de dingen waar jij zo graag afscheid van zou nemen. Je wilt volledig voor resultaat en het beste in jezelf en de ander naar buiten brengen. Dat is wie je bent. En dat is wat je kunt.

Alleen, je verlangt naar meer ruimte om die dingen te doen die er voor jou toe doen. Op een manier die ertoe doet. Met aandacht, compassie, oog voor groei en het menselijke. Waarbij je werkelijk het verschil wilt maken.

Het is tijd om uit jouw oude patronen en manieren van doen stappen, zodat je in je leven en je werken verder kunt groeien op je eigen manier. Je zoekt geen skillstraining voor jouw groei in leiderschap.  Het gaat over terug naar je bezieling.  Leven en werken vanuit vrijheid. Zelfverzekerd. Met rust en aandacht. Niet langer geleefd door jouw innerlijke criticus. De ‘pusher’ die je vertelt om blind door te blijven gaan met presteren. Of de ‘pleaser’ die ervoor zorgt dat jij meer aan anderen denkt dan aan jezelf. Misschien heb je gewoon een sterk gevoel dat dingen anders moeten, of  een heel helder verlangen waar je naartoe wilt gaan werken. In ieder geval is dit jouw moment om de knoop door te hakken. Om te besluiten dat dit jouw jaar wordt: het jaar waarin jij bezield leiderschap gaat bestuderen, ervaren, beleven en toepassen.

Ask yourself what is really important and then have the courage to build your life around your answer.”

Wat kun je verwachten

In jouw bijzonder eigen jaarcurriculum Bezield Leiderschap ontdek je jouw WHY-OF-LIFE. En hoe vanuit deze why-of-life  jouw leven, werk en bedrijf vorm kunt geven. Nu en voor de toekomst. Je ontwikkelt je leiderschap van binnenuit. Je wordt bewust zichtbaar vanuit wie je bent.  Krachtig, inspirerend en in verbinding met jezelf en de ander. Ik leer je om jouw complete ‘jij’ te gebruiken: de energie in je lijf, jouw gevoelens en gedachten, jouw talenten en de dingen die je doet. Gedurende dit traject gaan jij en ik een jaar lang intensief en met volledige aandacht samen aan de slag om jou verder te laten groeien. Op een manier die bij jou past. En omdat het van binnenuit komt creëren we vor duurzame impact. Zodat jij in het leven staat vanuit je innerlijke kracht en de dingen kunt doen die er voor jou echt toe doen. We stappen uit de stress en in de rust: hier ontstaat helderheid en ruimte. Ruimte om de gebaande paden te verlaten en nieuwe wegen te creëren. Zelfs letterlijk nieuwe paden in je brein.

“Hoe wil jij je voelen?” is de essentiële vraag in ons proces. Als mensen doelen formuleren, beginnen ze meestal bij alle dingen die ze willen doen, en vaker nog bij de dingen die ze moeten. Dit jaar keren we jouw life-design om: we beginnen met het ‘waarom’.  De “WHY -OF-LIFE in alles wat je doet is een gevoel: zowel in het waarmaken van jouw ambities als in het creëren van een leven waar jij je fijn bij voelt. Als je je verbonden voelt met wat er hier en nu voor jou toe doet, blijf je levendig en betrokken en blijft je energie zich op natuurlijke wijze ontwikkelen. Je verbindt met anderen vanuit jouw essentie en kunt doen waar je in gelooft. De ambities die hieruit voortkomen kun je succesvol waarmaken. Je leert om ruimte te scheppen, ruimte om te zijn, om te kiezen en om te verbinden. En wie streeft naar zingeving en betekenis, krijgt plezier en genieten er automatisch bij.

If you do not take control over your time and your life, other people will gobble it up. If you don’t prioritize yourself, you constantly start falling lower and lower on your list.”
- Michelle Obama

Hoe wordt het proces vormgegeven?

Terug naar school waar je leert wat je ook had willen leren toen je ooit aan school begon. We gaan 10 maanden zeer intensief aan de slag met het doel dat jij voor ogen hebt: je leiderschap in je leven en je werk bewust vormgeven vanuit betekenis. Je krijgt vanuit mijn kant een bedding waarin in groei mogelijk is. Met veel aandacht en voldoende tijd, omdat patronen veranderen en fundamenteel groeien aandacht, veiligheid en rust nodig heeft. Met de juiste aanpak en met oog voor het proces, groei je het stevigst en snelst.

We zien elkaar elke maand. Drie keer in dit schooljaar pakken we meer ruimte  voor rust, genieten en groei door een hele dag samen te werken. Er is aandacht voor het vergroten van je kennis, zelfreflectie en zeker voor rust, genieten en ontspanning. Daarbij ontvang je maandelijks in een afgeschermde leeromgeving van Bijzonder Eigen de opname van het Mindful Moment. Ons groeiproces ontwikkelt zich het krachtigst wanneer we bewust de fasen van natuurlijke transformatie doorlopen. Deze fasen zien we terug in de seizoenen. Dat is de impact van de Mindful Moments:  loslaten van hetgeen ons niet meer dient (herfst); stilte, rust en veiligheid waarbij je terugkeert naar de bron van je bezieling (winter);  snelle en krachtige groei vanuit jouw eigenheid, waarbij het leven zich ontvouwt zoals het bedoeld is (lente);  tot volle wasdom komen waarin je overvloedig kunt geven vanuit je bezieling ook wel ‘thrive’ genoemd (zomer); genieten van de rijke oogst, voeden en gevoed worden door wat er is ontstaan (na-zomer).  Je bent welkom om live aan te sluiten bij het Mindful Moment en de impact te ervaren van het samenzijn in een veilige bedding. Daarbij zul je herstellen van de actie, tot rust te komen, jezelf te verruimen en vandaar uit natuurlijk krachtige keuzes te maken.

Je krijgt in dit curriculum o.a. (wetenschappelijke) kennis over de impact van positieve brongevoelens, je autonome zenuwstelsel, de werking van het brein onder stress en herstel. Bedoeld om het beste uit jezelf te halen. High Performance ontstaat namelijk bij de juiste verhouding tussen inspannen en herstel. Tussen uitdaging en veiligheid. Waarbij leren een uitgangspunt is, net als een geloof in groei en mogelijkheden.

Waar nodig werken we aan belemmerende emoties en patronen, die voortkomen uit het verleden en die je klem houden in het leven zoals je het tot nu toe geleid hebt. Maar vooral bouwen we vanuit wat ten diepste goed voelt! Je leven zelf ontwerpen is een proces dat van binnen naar buiten gaat, en nooit andersom. Het is echt nodig om eerst naar binnen te keren, naar wat betekenisvol is voor jou. Hier en nu. Zo kun je jezelf, je leiderschap en je leven naar buiten vormgeven en laten groeien. En vanuit hetgeen je vormgegeven hebt, keer je weer naar binnen. Een flow waarin je je leven lang kunt groeien en ontwikkelen. Je hervindt  jouw ware innerlijke rijkdom: je vindt jezelf als het ware opnieuw uit, keer op keer omdat het voor jou goed voelt.

LET OP: Voordat je begint aan dit proces van 10 maanden is het belangrijk dat je aanvoelt dat het hier over wezenlijke groei gaat. Ik ga je niet puur vaardigheden of skills leren. We gaan diep en fundamenteel werken aan jouw lederschap. Aan regie nemen in je leven en je werk vanuit bezieling en betekenis. Op een manier die zowel licht en liefdevol, als intens en vernieuwend. Deze leergang van de School voor Levenskunst is zéér geschikt voor daadkrachtige ondernemers, leiders en professionals die ernaar verlangen om zich op een geheel andere wijze te ontwikkelen.  Leren, groeien en werken vanuit en met bezieling. Het gaat over de tijd nemen, dingen laten ontvouwen, op het proces vertrouwen en simpelweg ‘zijn’. Een prachtig proces dat het dichtst bij de authentieke natuur staat, zoals ook deze zich ontvouwt, tot wasdom komt en ten volste bloeit. Je gaat jouw natuur volgen, van niet afdwingen of sneller op resultaat willen sturen dan voor jou van belang is. Een leven om diepgaand van te houden, vraagt zowel om actieve regie nemen, als om ruimte maken om te volgen, naar binnen te keren en tijd te nemen om te zijn.

Je kunt geen invloed hebben op de samenleving, als je jezelf niet hebt veranderd.”
- Nelson Mandela

Hoe ervaar ik het coachtraject JBEJ?
Wat ben ik dankbaar dat ik het Exclusieve Jouw Bijzonder Eigen Jaar mag en kan volgen bij Nathalie! Vooral het vanuit mijn hoofd (rationaliseren) in mijn lijf en bij mijn gevoel/hart komen is voor mij een bijzondere ervaring die zeer krachtig voelt. Mijn bezieling/ mijn diepst verlangde gevoelens zijn mijn kompas om keuzes te maken in mijn leven om me gelukkig te voelen en dicht bij mezelf te blijven bij alles wat ik doe. Dit blijft natuurlijk oefenen om mijn nieuwe patronen te laten inslijten en dat hoort bij de uitdaging van mijn persoonlijke groei.

Hoe ervaar ik de samenwerking?
Nathalie, je bent inspirerend, betrokken, professioneel, wijs, creatief, liefdevol en jij zet je in om mij op maat te begeleiden. Bijzonder hoe jij precies weet aan te sluiten bij mijn behoeften en weet hoe je het beste uit mij kunt halen. Je bent de aangewezen persoon om mensen te begeleiden op weg naar het leven vanuit je diepst verlangde gevoelens en je bewust gelukkig voelen. Je hebt mij al enorm geholpen mijn leven nog zoveel mooier te maken. Ik ervaar nu dagelijks mijn diepst verlangde gevoelens die me gelukkig laten voelen. Ik heb “de regie weer in handen”. Ook zeer dankbaar dat ik gebruik mag maken van jouw netwerk; waardevolle, prettige en onmisbare personen!

IMG_6573
Yvette Amkreutz
Verpleegkundig Specialist & Docent

Wat gaat dit jaar mij brengen?

In dit jaar ontwikkel jij je tot een persoon die bewust en daadkrachtig in staat is om actieve recovery, meditatie en rust als onderdeel van het leven in te bouwen. Jij bepaalt hoe jouw brein werkt, besluit welke automatische patronen voor je werken en welke niet langer functioneel zijn. Zo krijg je toegang tot het bewust vernieuwen van jezelf. Ook leer je welke patronen juist zinvol zijn om te automatiseren. De coaching draagt bij aan een dieper begrip en gevoel voor het belang en de betekenis van jouw persoonlijke patronen en jouw innerlijke persoonlijkheidsstructuur. Reflectie stelt je in staat om proactief te leven, in plaats van reactief. Je ontwikkelt compassie en mildheid, met ruimte voor je kracht en je tekortkomingen. Vergeving is een ware bron van groei: voor jezelf en de ander. Je mag leren, fouten maken en weer doorgaan. Hierdoor ervaar je meer verbondenheid, minder interpersoonlijke conflicten en kun je sterker voor jezelf staan. Jij neemt het heft in eigen handen, om het leven vorm te geven waar jij ten diepste van houdt.

 • Je krijgt invloed op je leven, omdat je zelf bepaalt wat je verandert
 • Je kunt creatief en innovatief omgaan met wat zich in het moment aandient
 • Je bent niet bang om gedurfd en fantasierijk te leven
 • Je bent in staat om je niet blind te staren op materialistische zaken en gezien worden
 • Je ontleent betekenis aan je leven en je werk
 • Je bent trots op wat je doet, vanuit jezelf
 • Je hebt vertrouwen in jezelf en de mensen met wie je samenwerkt en leeft
 • Je kunt wijze besluiten nemen en gebruik je verstand om deze concreet vorm te geven
 • Je ziet de kracht in anderen, steunt hen in hun groeiproces en moedigt hen hierin aan.
 • Je laat jezelf en anderen doorgroeien vanuit hun werkelijke natuur
 • Practice what you preach: door bewust ruimte te maken voor mijn rust, aandacht en persoonlijke groei, geef ik jou het beste van mezelf. Ik kies ervoor om maximaal 10 personen in dit curriculum individueel te coachen zodat mijn aandacht jouw groei ten goede komt.
 • Met mijn inzending geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring